Hideg tejszínes őszibarack krémleves
Mit érdemes ilyen hőségben enni, amit a gyerekek is, felnőttek is szívesen megesznek, nem nehezít el, sőt akár még hűsít is, és nem kell órákat állni az amúgy is túlhevült konyhában? A gyümölcslevesek pont megfelelőek. Mi most egy tejszínes őszibarack krémlevest készítettünk, nagyon finom krémes és kiválóan hűsít.
Hozzávalók:
8-10 db őszibarack
500 ml víz
200 ml tej
200 ml tejszín
ízlés szerint cukor
A barack 3/4 részét megpucolva, apróra vágva feltesszük főni a vízben. Amikor már felforrt a víz és megpuhult a barack, hozzáadjuk a tejet, újraforrásig főzzük, aztán a tejszínt is hozzáforraljuk. Beízesítjük a cukorral, az egészet összeturmixoljuk, és kis lángon egy picit hagyjuk még főni. Miután kihűlt, a maradék felvágott barackkal tálaljuk.
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg másokkal is. Még több tartalomért keress fel a Facebookon is, ide kattintva tudod megtenni.