Életmód

Hideg tejszínes őszibarack krémleves

Mit érdemes ilyen hőségben enni, amit a gyerekek is, felnőttek is szívesen megesznek, nem nehezít el, sőt akár még hűsít is, és nem kell órákat állni az amúgy is túlhevült konyhában? A gyümölcslevesek pont megfelelőek. Mi most egy tejszínes őszibarack krémlevest készítettünk, nagyon finom krémes és kiválóan hűsít.

Hozzávalók:

8-10 db őszibarack

500 ml víz

200 ml tej

200 ml tejszín

ízlés szerint cukor

A barack 3/4 részét megpucolva, apróra vágva feltesszük főni a vízben. Amikor már felforrt a víz és megpuhult a barack, hozzáadjuk a tejet, újraforrásig főzzük, aztán a tejszínt is hozzáforraljuk. Beízesítjük a cukorral, az egészet összeturmixoljuk, és kis lángon egy picit hagyjuk még főni. Miután kihűlt, a maradék felvágott barackkal tálaljuk.

 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg másokkal is. Még több tartalomért keress fel a Facebookon is, ide kattintva tudod megtenni.