DIY

Barbie ház könyvespolcból – Ikea hack

Sokszor nem is gondolunk bele egy-egy bútort mi mindenre használhatnánk még az eredeti funkcióján kívül akár a gyerekszobában, akár a lakás többi pontján is. Mi most egy nagyon egyszerű és olcsó megoldásként könyvespolcot használunk babaháznak.

Tudom, hogy vannak csili-vili szuper babaházak, mindenféle funkcióval, de mi egy olyan megoldást kerestünk, amit azután is tudunk majd hasznosítani, ha már elmúlt a babázós korszak, akár könyvespolcként, akár tárolóként vagy akár még a gyerekszobán kívül is a lakás más helyiségében.

Többszörös használat

Egyébként sem vagyok híve annak, hogy mindent vegyünk meg amire csak szükségünk van, vagy megtetszett mondjuk egy reklám alapján. Szeretem kreatívabban megközelíteni a dolgokat, ezért úgy döntöttünk, hogy készítünk mi magunk egy babaházat elsősorban a Barbie babáknak. Az elkészítés óta egyébként sok lakója volt már a néha emeletes házként is funkcionáló házikónak. Laktak benne egy ideig pónik, különböző kis figurák, mindenféle állatok, valamint kisebb-nagyobb plüssök szálláshelyeként is jó szolgálatot tett. Most újra a Barbie-k költöztek be, de elképzelhetőnek tartom, hogy lesznek még új lakók is a jövőben.

Az elkészítése  is rettentő egyszerű. A babaház váza egy Ikeás Kallax négyes kiosztású könyvespolc. Hátuljára ragasztottunk egy-egy kartonlapot, hogy egyik oldaláról fedett legyen a ház, vagyis legyen hátsó fala. Ezekre a kartonokra kislányom színes papírokat ragasztott tapétaként. És ezzel el is készült alapszinten a ház, már csak a berendezés hiányzott.

Volt itthon pár Barbie bútor, illetve kis faházba való bútorunk is, valamint kaptunk még korábban egy Ikeás játék nappali bútorzatot, így ezekkel közösen rendeztük be. De a lányom is rettentő kreatív, hiszen ha szüksége van valamire, sokszor elkészíti magának, így készült már kiürült joghurtos pohárból mosógép, vagy egy spárga segítségével hinta is.

Nyilván egy ilyen házikót sokkal professzionálisabb módon is el lehet készíteni, sokkal jobban ügyelve a részletekre, mi azonban azért szeretjük így, mert folyamatosan kreativitást igényel részünkről, éppen az aktuális lakók kénye-kedve szerint, szóval mindig van mit rajta alakítani. 🙂

 

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.