Életmód

Csomagold te is környezettudatosan az uzsonnád!

Azt hiszem manapság már senkinek nem kell külön magyarázni, hogy a környezettudatos életmód miért fontos. Rengeteg szó esik erről, és annyi apró szegmense van a mindennapi életünkben amikre jobban is odafigyelhetnénk. Az egyik ilyen az ebéd/uzsonna csomagolás.

 

Talán nem tűnik vészesnek az a mindennapi szalvéta (rosszabb esetben folcpack vagy nejlonzacskó) amibe belecsomagoljuk a gyerek tízóraiját, vagy bedobunk a táskánkba valami nasit, amit majd megeszünk az irodában napközben. És aztán miután elfogyott az uzsonna, vagy a kis nassolnivalónk kidobjuk szépen a szemetesbe az elhasznált, bekoszolódott szalvétát, fóliát, zacskót. Minden egyes nap.

Én pontosan ezt az óriási mennyiségű feleslegesen termelt szemetet elégeltem meg, amikor elkezdtük többször használatos szalvétákba csomagolni az uzsonnát. Ami azon túl, hogy környzetbarát általában szép, igényes mintákkal kapható. Nagyon sokszor használhatjuk újra és újra, és ha bekoszolódik egyszerűen csak kimossuk. És azon túl, hogy a fóliákat kidobjuk, egészségkárosító hatásukat is felfedezték már (erről bővebben: https://www.magyarorszagom.hu/alufolia-veszelyei.html).

A legújabb készletet a Cibi webáruházából választottam, ahol csodaszép mintákban érhetőek el mind az újraszalvéták, mind a többi környezetbarát csomagolóanyag. A tépőzáras mosható újraszalvétákon kívül méhviaszos Cibibee szalvétákat is találunk, valamint élelmiszerbiztos szettek is választhatóak, ahol szalvéta, újratasak és asztali szalvéta illetve zsák található a csomagban, előbbivel a hagyományos papírszalvétát válthatjuk ki, utóbbi pedig uzsonnás zsákként funkcionál.

Az újraszalvéták tépőzárral záródnak, egyszerűen letörölhetőek, de ha jobban beszennyeződnek, akkor 30 fokon moshatóak is. Az újratasakok cipzárral záródnak, és ugyanolyan vízhatlan a belsejük mint a szalvéták alja, nagyon szuperül helytállnak akár gyümölcsöt, akár valamilyen kis rágcsát teszünk bele.

A Cibi márkát egyébként egy magyar anyuka, Czibolya Katalin alkotta meg 2014-2015. telén, és 3 évvel ezelőtt már a webshopjuk is elindult.

“​Kisgyermekes anyukaként gyorsan megtanultam, hogy a rágcsálnivalókat érdemes áttölteni egy visszazárható zacskóba. Nem találtam gusztusosnak a visszazárható nejlonzacskókat az első mosás után és ezzel egy időben a kreatív félóra is rám tört. Így kelt életre az újratasak. ​Innen már csak egy lépés volt az újraszalvéta. És akárhonnan is nézem, sokkal szebb, praktikusabb, sokoldalúbban, egyszerűbben és sokkal többször használható, mint egy darab folpack.”

Mivel épp most 3 éves a márka online, ezért november 15. péntek estig kedveménnyel vásárolhattok náluk, további részletek: Cibi szülinapi akció. Nézzetek szét mindenképp, érdemes, hiszen az itt bemutatott termékeken kívül sok minden mást is találhattok még!

A termékeket tesztelésre kaptam, és őszintén mondhatom nagyon meg vagyunk elégedve velük. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki tenne egy apró lépést a környezettudatos életmód felé!

 

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.