Életmód

Környezetbarát tisztítószereket teszteltem

Régóta figyelem már a környezetbarát tisztítószerek piacát. Ma már szerencsére egyre több márka képviseleti magát, akár a drogériák polcain, akár webáruházakból is tudunk rendelni. Én is próbálkoztam már egy ideje, ki-kipróbáltam időnként valamilyen márkát. Eddig egyelőre a kísérletezés fázisában voltam, hogy mi válik be a háztartásunkban a legjobban.

Elsősorban olyan terméket kerestem, ami természetes összetevőket tartalmaz, a csomagolása is környezetbarát: újrahasznosított vagy újrahasznosítható.
Éppen ezért rendkívül megörültem a lehetőségnek, hogy kipróbálhattam a Cleanne környezetbarát tisztítószereket.

A Cleanne egy olyan környezetbarát tisztítószer, mely a természetbe jutva zöld módon viselkedik, tehát nem terheli az ökoszisztémát és használat közben attól sem kell tartanunk, hogy a bőrünket tönkreteszi, hiszen természetes összetevői nem irritálják a bőrt. A csomagolás is újrahasznosított és újrahasznosítható, sőt, a kiürült palackokat akár vissza is vihetjük a cégnek, ezáltal is csökkentve a hulladékképződést.

A márkáról elöljáróban annyit, hogy rendkívül széles a termékpalettájuk, nagyon sokféle takarítószert megtalálhatunk a kínálatukban, hiszen több mint harminc termék közül választhatunk a környezetbarát takarításhoz szereket.

Én  a teszteléskor elsősorban az általános háztartási szerekre voltam kíváncsi, amiket a mindennapjaink során is használunk.

A tesztelést a fürdőszobai termékekkel kezdtem. Mivel sokat megy nálunk a mosógép 3 gyerek mellett, ezért kipróbáltam a Folyékony Mosószert, amit használhatunk egyaránt fehér és színes ruhákhoz is, valamint folteltávolító hatással is bír. Több mosás után sem tapasztaltam semmilyen eltérést a ruháink tisztaságában a korábban használt mosószerekhez képest, tehát ugyanolyan jól kitisztította azokat, mint bármelyik másik mosószer. Mégis jobb érzés ennyi mosás mellett, hogy kevésbé terhelem a környezetünket, és a bőrünket.

A fürdőszoba takarításánál kipróbáltam még a Háztartási vízkőoldót, ami eredményesen szedte le a csempékről és a szaniterekről is a vízkövet, valamint a Toalettolaj-és illatosítót, ami segít eltávolítani a wc-ben lévő lerakódásokat. Ez a termék több illatban is kapható, én a levendula illatút választottam.

Az Univerzális Padlótisztítót és az Általános Felülettisztítót több helyen is használtam, mindketten jól vizsgáztak, nálunk ugyanis még gyakran megesik, hogy kiborul ez-az, ilyenkor előfordul, hogy ragacsos marad a padló vagy a konyhapult-  illetve asztallap. Mind a két termék hatékonyan távolította el a keletkezett foltokat és ragacsokat a felületekről.

A konyhai termékek közül a Tiszta konyha csomagot választottam, ami 5 terméket tartalmaz: Általános Felülettisztító, Háztartási vízkőoldó, Zsíroldó, Cseppmentes ablaktisztító, Cseppmentes mosogatószer (a csomaghoz ajándékba jár egy bio kókusz mosogatószivacs is, amilyet egyébként is szoktam használni).

Itt leginkább a Zsíroldóra voltam kíváncsi, mert mindig nagyon rossz érzés erős zsíroldó szereket használnom, de persze előfordul, hogy muszáj. A Cleanne zsíroldója viszont ugyanolyan jól eltávolította a csempére kifröccsent zsírt, mint bármely más erős zsíroldó, ezt azonban sokkal szívesebben használom majd.

A Baba-Mama Mosogatószerrel is meg voltam elégedve, ugyanis jól felhabzott, kevés mennyiség is elég volt és jól tisztított.

Csakúgy mint a Cseppmentes ablaktisztító, ami az ígéretéhez híven valóban csepp és csíkmentesre száradt, és úgy tapasztaltam, hogy az elég erős maszatokat (amiből nálunk található bőven) is jól eltávolította.

Ugyanilyen jól funkcionált és cseppmentesre száradt a Monitor-és kijelzőtisztító, valamint a Szemüvegtisztító is.

Volt még két dolog, amire igazán kíváncsi voltam, ugyanis a foltok mindenhol ott vannak nálunk, így a FoltOFF Folttisztítót és a Játéktisztítót is kipróbáltam, és habár eddig  nem voltak túl jó tapasztalataim a folteltávolítókkal, itt most pozitív élményben volt részem ugyanis egyértelműen halványodott a folt a kisfiam pólóján.

 

Korábban is vásároltam már környezetbarát tisztítószereket, azonban azoknak mindig nagyon erőteljes, kellemetlen szaguk volt, amit még addig is nehéz volt elviselni, amíg kitakarítottam velük. A Cleanne szerencsére nem ilyen. A legtöbb termék illatmentes vagy nagyon enyhe, semleges illata van, ami egyáltalán nem zavaró. Vannak illatosított termékeik is, azok is nagyon kellemes, nem túl erős illatot árasztanak.

Mint fentebb is említettem, a termékek nem irritálják a bőrt, ezt személyesen is tapasztaltam, ugyanis nekem nagyon érzékeny a bőröm, és könnyen kiszárítják a takarítószerek, eddig a Cleanne esetében ezt nem éreztem, még mosogatás közben sem.

Bevallom, a korábbi tapasztalatok alapján azért voltak fenntartásaim a környezetbarát tisztítószerekkel kapcsolatban, ám kellemesen csalódtam a Cleanne termékekben, ugyanis eloszlatták az előítéleteimet. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben is fogom használni a termékeiket, és kipróbálom majd azokat is, amiket most nem teszteltem. Ugyanis régóta tervezem már zöldebbé tenni a háztatásunkat a tisztítószerek terültén is, mostanáig azonban nem találtam olyat, ami valóban bevált volna.
A bejegyzés a Cleanne CrystalClean-nel közös együttműködés keretében jött létre, a termékeket tesztelésre kaptam.
A termékek megvásárolhatóak a Cleanne Webáruházban: www.webshop.cleanne.hu

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.