Család,  Életmód

Január a megújulás hónapja?

Január az „újrakezdés”, a fogadalmak és a nagy elhatározások hónapja sokaknál. A legtöbben ilyenkor kezdenek el fogyókúrázni, vagy vágnak bele az életük/étkezésük, stb. átalakításába.

Én viszont szinte sosem szoktam megfogadni semmit ilyenkor. Úgy gondolom, hogyha valamin változtatni szeretnénk arra nem kell az Újévig várni, hanem ha tényleg meg van az elhatározás, akkor egyszerűen csak vágjunk bele.

Idén viszont úgy döntöttem, hogy ha klasszikus fogadalmat nem is teszek, de pár dologra jobban oda fogok figyelni, és pár dologban megpróbálom átalakítani az életünket.

 

pixabay.com

Környezettudatosság

Én nagyon próbálok a lehetőségeimhez mérten, sőt még néha azon is túl környezettudatosan élni. Szelektíven gyűjtöm a szemetet, odafigyelek, hogy ne folyassuk feleslegesen a vizet, ne hagyjunk égve villanyt olyan helyen ahol nem vagyunk ott éppen. Bevásárláskor szinte sosem használok nejlon szatyrokat. Ritkán iszok papírpoharas kávét, pedig régebben általában elvitelre kértem a kávém. Manapság már csak nagyon ritkán teszem ezt, csak ha épp sietnem kell, de sokszor akkor is hordozható bögrében viszem inkább magammal. Persze, mint minden téren, a környezettudatosság terén is van még hova fejlődöm 2018-ban.

pixabay.com

Minimalista otthon

Néha (sőt inkább egyre gyakrabban mostanában) úgy érzem, hogy megfulladunk a dolgainktól itthon. Túl sok a ruha,  túl sok a játék, túl sok a „mütyür”. Nyilván három gyerekkel elengedhetetlenül „ömlik be” a család életébe a sok használati tárgy, kicsi gyerekeknél még kell viszonylag sok ruha, mert nagyon gyorsan összekoszolják, vagy egész nap moshat az ember. Mégis, úgy érzem, hogy a kevesebbnek is elégnek kellene lennie. Éppen ezért egy ideje már odafigyelek, hogy tényleg csak a legszükségesebb dolgokat vegyük meg, és gyakran teszem ezt turkálókban. Játékokat is szoktam venni időnként használtan, ha jó minőségű, hiszen miért ne használhatnánk mi is ugyanazt, amit valaki jó állapotban megtartott, de már kinőtte vagy nincs rá szüksége!? Nagyon szeretném mindezek ellenére lecsökkenteni az itthon lévő és kinőtt és/vagy már nem használt ruhák illetve játékok számát. A ruhák válogatását már el is kezdtem ebben az évben, több zsákot leselejteztem, ezeket általában rászorulóknak elajándékoztuk, de még mindig lenne mit csökkenteni, úgyhogy a januárt egy gardrób frissítéssel fogom kezdeni. Aztán ezt a játékok átválogatásával szeretném folytatni, mert tényleg vannak már olyanok, amiket nem használunk már annak ellenére sem, hogy három különböző korú gyermekünk van, szóval amit az egyik már kinő, épp belenő a következő, és kezdi el használni.

pexels.com

Mindfulness

Erről már írtam egy korábbi bejegyzésben (itt) nem is olyan rég. A jövő évben szeretném kicsit jobban körüljárni ezt a témát, jobban megismerkedni a módszerrel, és tudatosabban élni a mindennapjainkat. Nem mondom, hogy minden napunk a káoszról szól, de bizony vannak olyan napok, vagy időszakok, amikor nehezebben mennek a mindennapok és szeretném, ha megtalálnánk a módját, hogy könnyedebben kezeljünk bizonyos helyzeteket. Valamint szeretném, ha sikerülne több énidőt, illetve miidőt (a férjemmel közösen) is beilleszteni a mindennapokba. Hiszen fontos a feltöltődés is.

Nekem ezek az elsődleges célkitűzéseim a 2018-as évre. Természetesen a bloggal kapcsolatban is számos ötletem van, amit hamarosan egy másik bejegyzésben meg is osztok majd Veletek.

pexels.com

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről.