Család,  Könyvajánló,  Szabadidő

Kufli rajongók vagytok? Akkor ez a séta nektek való! – Kipróbáltuk a Kufli-nyomozást

Még júniusban próbáltuk ki a Pagony új Kuflis Kalandsétáját a gyerekekkel, és azt kell mondjam, hogy ha ti is Kufli rajongók vagytok, nektek is ott a helyetek!

Dániel András kufli meséit rengeteg gyermek és felnőtt szereti, mert azon túl, hogy viccesek, a rajzok szenzációsak és sok-sok plusz dolog is található a könyvek lapjain. A mesék illusztrációi mellett olyan minden egyes oldal, mintha egy kis böngésző könyv is lenne, minden oldalon várjuk, hogy mi fog felbukkanni.

A mesekönyveken, társasokon és mesefilmen túl egy kalandséta keretében is élvezhetjük a 7 kufli társaságát az elhagyatott réten – vagyis a Pozsonyi út környékén – ami 1,5 órára átváltozik a láthatatlan rétté.

A házak falán, az ajtókon, az udvarokban számtalan apró jel van, ami mellett nap mint nap elmegyünk az óvodába, iskolába sietve – most azonban álljunk meg, és figyeljük meg őket! Mert titkos jelentésük van… persze a gyerekeknek ezt nem is kell mondanunk. Ők mindig is sejtették! Hát most eljött az ő idejük! Ne siessünk! Merüljünk el a játékos feladatokba, nyitogassuk a kuflik zsebtarisznyáit, járjuk be a Pagony környékét!

A történet szerint Lebegényi Lebéd, kalaprepülő-pilóta eltévedt a láthatatlan réten, és még el is vesztette a repülőjét. Valaki bizonyára kölcsönvette… Minden kufli segítségére szükség lesz, hogy kövessük a repülő nyomait, és megtaláljuk, ki és hova rejtette.

A mesés-játékos sétát a felnőttek és nagyobb gyerekek örömére egy várostörténeti kisokos is kiegészíti. Mert a valóság is (majdnem) olyan érdekes, mint a mese.

És, hogy miért élveztük annyira?

Mert azon túl, hogy a rendkívül hangulatos Pozsonyi út környékén kell sétálnunk, a gyerekeket együttműködésre, megfigyelésre, szövegértésre (hiszen értelmezni kell, hogy mi a feladat és a mesét is követni kell eközben) és kreativitásra ösztönzi ez a játékos séta. Szükség lesz a képzelőerejükre, a találékonyságukra, a nyitottságukra és az eszükre.

Mi óvodás és kisiskolás korú gyerekekkel voltunk, és mindannyian élvezték, lekötötte őket és jól is bírták. Igaz, hogy a legnagyobb hőségben voltunk, de még ez sem vette kedvüket.

Fontos viszont, hogy a séta kültéri, ezért meleg időben fejfedő és víz mindenképp legyen nálatok!

A játék indulási és érkezési pontja a Pagony Játékház (1137 Budapest, Pozsonyi út 36.)

Próbáljátok ki egy lassú délelőtt, vagy egy unalmas délután, a nyári szünet még egy hónapig tart, de persze ősszel is szuper programlehetőség!

Részletek és további információ: https://www.pagony.hu/kalandseta/nyomozas-a-kuflikkal-a-pozsonyi-uton

 

A képek saját képek!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy látogass el további tartalmakért a  Facebook és Instagram oldalamra, illetve a Pinteresten is megtalálsz