Könyvajánló

Na de ki kérdez egy kandúrt?

Kíváncsiak vagytok milyenek vagyunk mi emberek egy macska szemszögéből? Arisztotelész kalandjait követve most akár ti is beleshettek egy család életébe a macskájuk által.

Anette Herzog könyvét még a Könyvfesztivál előtt fedeztem fel, és azonnal megtetszett Arisztotelész története. A könyvbemutatóján is jártunk, így aztán izgatottan vártuk, hogy elolvassuk.

Arisztotelészt egy család fogadja örökbe egy menhelyről, kislányuk, Anna, a születésnapjára kapja. A cica és a kislány azonnal összebarátkoznak, különösen azért, mert Arisztotelész azt gondolja, hogy egy macskának kizárólag a legpuhább ágyban és a legtöbbet simogató ember ölében van a helye.

Arisztotelész néha azonban nem tudja, mivel kelthetné fel a folyton rohanó, zajongó, civakodó családtagjai figyelmét, ugyanis gyakran úgy érzi, hogy egy kandúrhoz igencsak nem méltó bánásmódban van része. Van, hogy véletlenül egy éjszakára a pincébe zárják, holott ő Anna ágyában szeretne inkább aludni, van, hogy Anna csak a szobája felújításával foglalkozik ahelyett, hogy őt simogatná, de amikor közli a legjobb barátnőjével, hogy a kilencedik születésnapjára egy kiskutyát szeretne, Arisztotelész végleg besokall. Hiszen az semmiképpen sem lehetséges, hogy Anna egy bolhazsákot szeressen nála jobban!

Ezért aztán vérig sértve úgy dönt, hogy inkább világgá megy. De ez a kaland sem teljesen úgy alakul, ahogyan elképzelte. Már a buszos utazás is nagyon kellemetlen számára, ennivalót és szálláshelyet sem sikerül szereznie, de amikor minden addig vallott elve ellenére megment egy kiskutyát, aki hálából mindenhova elkezdeni követni, az már igazán mindennek a teteje.

Mindez csak nem okoz nehézséget egy okos, a legszebb korban lévő, mindenre felkészült és elszánt macskának?

Minden gőgössége ellenére Arisztotelész egy szerethető és szeretetéhes macska, aki nem vágyik másra, minthogy az otthona jó melegében legyen Annával és családjával, ezért elhatározza, hogy hazamegy, s útnak indul a bolhazsákkal a nyomában.

A házukhoz érkezve családját nem találja otthon, két betörőt viszont igen, így a kiskutya segítségével megakadályozzák, hogy betörjenek Annáék házába.

S mire Annának elérkezik a születésnapja Arisztotelész is újra az otthon melegét élvezheti Anna kedvenc macskájaként.

Ha kedvet kaptatok Arisztotelész kalandjaihoz, a könyvet a Naphegy Kiadónál meg is vásárolhatjátok: Anette Herczog: Na de ki kérdez egy kandúrt? Naphegy Kiadó, 2019

 

mar-megint-ez-a-kandur.jpg

Figyelem, ősszel érkezik Arisztotelész újabb kalandja, amelyben amíg a család nyaral, Arisztotelészt a nagymamára hagyják. De sajnos a nagymama ki nem állhatja a macskákat… Ha kíváncsiak vagytok milyen kalamajka alakul ki ebből, figyeljétek ősszel az új könyv megjelenését. Anette Herczog: Már megint ez a kandúr! Naphegy Kiadó, 2019

 

Ha tetszett a bejegyzés nyomj egy like-ot vagy oszd meg másokkal is. Kövess Facebookon, valamint Instagramon is, hogy ne maradj le semmiről. Várlak Pinteresten is.