Ünnepek

Húsvéti csokis fészek

Az idén szerettem volna valamilyen különleges és mutatós süteménnyel készülni a gyerekeknek, és tulajdonképpen ezt a receptet már régebb óta ki akartam próbálni, de mindig a megszokott süteményeket készítem el húsvétra, így ezidáig minden évben elmaradt.

Most azonban neki álltam a húsvéti csokis fészkeknek és idén végre el is készültek.

Ahhoz, hogy ezeket a szuper ropogós csokoládés finomságokat elkészítsük, szükségünk lesz az alábbiakra:

  • tej- valamint étcsokoládé
  • ropi
  • színes tojás cukordrazsé

Ennek a madárfészeknek az elkészítése egyébként végtelenül egyszerű, akár a gyerekekkel együtt is elkészíthető. Én azonban meglepetésre készítettem a gyerekeimnek, így most nem segédkeztek benne.

A tej-és étcsokoládé keverékét vízgőz felett megolvasztottam. Amikor elolvad, keverjük simára. Majd forgassuk bele az apróra tört ropit. Ezen a ponton nem túl bizalomgerjesztő az egész massza, de érdemes elképzelni, hogy milyen lesz majd, és máris nem tűnik olyan rondának. 🙂

Én muffin formába tettem ezt a csokis-ropis masszát, így formázva meg a fészkeket. Ezután pár órára helyezzük be a hűtőbe, hogy megdermedjen az egész. Ha már kellően megdermedt, vegyük ki a formából és díszítsük a mini húsvéti tojás cukordrazséval.

Furcsának tűnhet ropit használni, de igazából jól működött! A fészek kosárkák tökéletesen ropogósak lettek – ráadásul a ropi kiegyenlíti a csokoládé és a cukordrazsé édességét.

A gyerekeknél is sikert aratott, úgy tűnik ezt a receptet felvesszük a gyűjteménybe.

Az eredeti receptet a bakeplaysmile.com oldalon találtam, de átalakítottam a fentiek szerint.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy látogass el további tartalmakért a  Facebook és Instagram oldalamra, valamint a Pinteresten is megtalálsz.