Életmód

A nyár sláger levese nálunk: hideg eperkrémleves

Nyáron semmire sem vágyunk kevésbé, mint órákig főzőcskézve állni a konyhában. Ilyenkor amúgy is sokkal jobban esik az embernek valami könnyű étel, és ha tehetem én is valamilyen hipergyors ebédet próbálok elkészíteni a hőségben, amit lehetőleg mindenki szívesen el is fogyaszt.

Csak éppen három gyerek mellett és amellett, hogy nekem többféle diétát is tartanom kell egyáltalán nem könnyű ezt megugrani. Ugyanis a számomra legideálisabb ennivalókat a legtöbbször nem eszik meg a gyerekeim. És ha mégis sikerül olyat kitalálnom, ami akár jó is lehetne mindenkinek, biztos, hogy valamelyikük nem eszi meg.

Sok krémlevessel és gyümölcs levessel is így vagyunk sajnos, de most úgy néz ki, hogy találtam egy jolly jokert, ami mindenkinek bejött, így bátran mondhatom, hogy ez lesz / lett a nyár slágere nálunk: a hideg (főzés nélküli) eperkrémleves.

Villámgyorsan készül el, és nálunk nagyjából ilyen gyorsasággal el is fogy.

Az elkészítéshez fagyasztott eperre van szükség, amit egy kicsit hagytam felolvadni, majd összeturmixoltam egy botmixerrel. Ehhez hozzáturmixoltam egy kis konzerv kókusztejet meg egy 250 ml-es laktózmentes tejszínt. Egy kicsit még vízzel hígítottam, de csak annyira, hogy krémes maradjon.

A gyerekeknek édesítettem egy kicsit, de én csak úgy ettem és mindenféle édesítő nélkül is finom volt.

Díszíteni eper darabokkal és akár menta levéllel lehet, és szerintem növényi tejekkel is jól működhet, valamint mézzel is édesíthető.

Ez is egy tipikusan olyan étel, amit mindenki a saját ízlésére alakíthat, de biztos, hogy egy frissítő finom ételt kap.

Ha kipróbálnál még további nyári finomságokat, nézz szét itt:

Dinnyés hűsítő ital

Epres shake házilag

Hideg tejszínes őszibarack krémleves

Villámgyors málnás-túrós pohárkrém

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy látogass el további tartalmakért a  Facebook és Instagram oldalamra, illetve a Pinteresten is megtalálsz.