Könyvajánló,  Ünnepek

Várjuk a húsvétot mesekönyvekkel

Eddig valahogy kevés húsvéti mesekönyvet olvastunk, inkább tavaszi könyveket vettünk a kezünkbe mindig, de most összegyűjtöttem párat, ami a gyerekeimnek nagyon tetszett, és megosztom veletek is. Mindegyiket érdemes megnézni, elolvasni. Találtok majd böngésző könyveket is köztük (mi nagyon szeretjük a böngésző könyveket, szerintem ebből nem nagyon lehet kinőni, ha a könyv jó, erről itt már írtam egyszer: böngésző könyvek), van köztük nagyobbaknak szóló könyv is, amit önállóan is tudnak olvasni a gyerekek, és közös esti összebújásokhoz rövidebb meséket is találtok.

 

Lackfi János : Igaz mese a húsvétról (Cerkabella Kiadó)

Ez a könyv a gyerekeknek is könnyen érthető módon meséli el Jézus történetét. Szerintem jól tudnak azonosulni a gyerekek a történettel, nagyon megközelíthetővé teszi Lackfi a történetet. Nekünk tetszett.

 

 

 

Hibiszkusz nyuszi és a húsvéti pöttyözön (Scolar Kiadó)

Ez egy vicces mese arról, hogy micsoda kalamajkába kerülhet három jóbarát, akik gyorsan túl akarnak lenni egy feladaton, de nem éppen úgy sülnek el a dolgok, ahogy eltervezték. Épp úgy, ahogy Hibiszkusz nyuszitól megszokhattuk.

 

 

 

Bella Swift: A kiskutya aki nyuszi akart lenni (Manó Könyvek Kiadó)

Többször is említettem már, hogy mennyire szeretjük ezeket a könyveket. (pl. ITT) Molli, a mopsz most is nagyon szerethető.

 

 

 

Cirmos és a rejtélyes tojások (Móra Kiadó)

Egy aranyos, kisebbeknek szóló mese a húsvéti nyusziról, és arról, hogy a kicsinyek hogyan fedezik fel a világot.

 

 

 

A hétalvó húsvéti kisnyuszi (Móra Kiadó)

Vajon mit csinálnak a húsvéti nyulak húsvétkor? Hogyan teszik ki a tojásokat, és mi történik, ha az egyikük elalszik? Ez is egy kisebbeknek szóló történet, de kezdő olvasóknak is ajánlom, mert könnyen végig tudják olvasni.

 

 

 

Vidám húsvét! – Nyuszi, tojás, húsvétolás (Scolar Kiadó)

Ez a két böngésző könyv egy időre biztosan lefoglalja a gyerekeket. A kisebbekkel még oda kell ülni és együtt keresgélhetünk, de a nagyobbak már maguk is megtalálják a feladványokat.

 

 

 

Takács Viktória: Húsvéti mese (Scolar Kiadó)

Takács Viktória Hagyományaink mesekönyv sorozatáról már sokszor beszéltem, szerintem nagyon jól bemutatják ezek a mesekönyvek minden olyan ünnepünket valamint jeles eseményünket, amivel a gyerekek is találkoznak. A húsvéti mesében több húsvéti hagyománnyal ismerkedhetünk meg.

 

 

 

Itt is találtok tavaszi, húsvéti meséket: tavaszi könyvek, további húsvéti bejegyzéseket pedig itt találtok:  Húsvét

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is, vagy látogass el további tartalmakért a  Facebook és Instagram oldalamra, valamint a Pinteresten is megtalálsz.